Pähkinäcookiet, vegaaniset sattumalta

on

Feispuukki feediini tulee ohjetta jos jonkinmoista ja mielenkiintoisia availen. Yksi ohje jäi mieleen siksi, että siinä oli taikinassa omenasosetta. Hmm, kuinkas se toimisi taikinan massana? tämähän pitää testata, sekaan laittaisi  kuivattua karpaloa nams ja pähkinää, tosi nams. Viikonlopun makialeivonnainen on taputeltu henkisellä puolella kasaan.

Pakastimessa olisi omenaa soseena, mutten raaski ottaa sitä vielä, koska melba- lajikkeesta tehty sose, viimeinen purkki isosta satovuodesta, on niin hyvää! Jääkaapissa oli sponsoroitu omena-vadelmahillopurkki, kun avasin sen, höh, siinä olikin palasia. Pitänee käyttää sitä vaikka lettuihin tai vohveleille joku toinen kerta. Jääkaapissa, ah ihana täyspitkä jääkaappini, oli myös vuoden takaisen ison omenasatovuoden aikaista hilloa puoli purkkia. Tämän käytän tähän kokeiluun…

Taikinaan oli tulossa kananmunaa, mutta kun aloitin tekemään projektia, mietin, että pysyykö tuo kasassa ilmankin, ja jos voin korvaa öljyllä, se olisi sitten umpivegaani cookie. Koska ollaan soitellen sodassa, rakkaudesta ruokaan, eipä taas korkealta pudota jos pieleen menee!

Taikinaan tuli:

4 dl vehnäjauhoja

1 dl omenasosetta

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 pss (170g) kuivattua karpaloa

1 pss (170g) saksanpähkinöitä

3/4 dl rypsiöljyä

0,5 dl appelsiinimehua

Kuivat aineet ensin sekaisin, ja lopuksi märemmät ainekset. Käsivatkaimella meni nätisti massaksi. Sitten annoin taikinan levätä jääkaapissa muovikääreessä puolisen tuntia, mutta melko löysää se oli rakenteeltaan, ilemisen koska voi korvattiin öljyllä. en lannistunut, ja lusikoin siitä ensin pellille cookieita pellin verran, 12 kpl. Loput laitoin muffinivuokiin, kun mietin sen muotoa ja rakennetta. Muffinivuoka antoi cookielle rajat, mutta teki niistä paksumpia. Itse pidin enemmän cookiemallista, niitähän lähdin tekemään aluperin.

uuniin, 200 astetta ja 12 minuuttia, siinä ne nyt sitten oli, vegaaniset pähkinäcookieni. Maku ihan ok, omena ei paljoa maistunut, mutta sehän ei ollut tarkoituskaan. Massa toimi hyvin, sokerin määrän kanssa kannattaa olla tarkka, minulla oli nyt omenahilloa, jossa on jo sokeria, liika makeus vie särmää pähkinältä ja karpalolta. Mutta kyllä näitä mutustelee iltateen kaverina, eikä vegaanius haittaao ollenkaan makukokemusta, eikä eläinperäinne raaka-aine olisi tuonut näihin merkittävää lisäarvoa, ehkä rapsakkuutta. Makuasioita.. samalla pohjalla pitää tuunata joku toinen kombo vielä joskus

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.