Broilerin maksakastike

Kaupan pakastealtaasta löytyy ”aina” broilerinmaksaa. Se on näppärä paketti, 300g, ja pakastetuotteena sen voi sopivalla hetkellä ostaa pakastimeen ja tehdä kun sattuu ruokalistojen puolesta olemaan hyvän maksaruuan paikka. Ihan samanlalaisia ravitsemusvaikutuksia broilerinmaksalla ei ole verrattuna naudan maksaan, mutta hyvä lisä kaikenkaikkiaan ja edullista kotiruokaa siitä saa. Itse olen käyttänyt broilerinmaksaa terriiniin, kastikkeeseen ja tuossa toisessa postauksessa olevaan crostiniin, joka on Italian Toscanasta peräisin olevan maksalevite. Nyt en pikkujouluhenkisesti halunnut tuota levitettä paljoa, joten paketti sulamaan ja tein siitä kaksi eri ruokaa.

Broilerinmaksakastikkeen ainekset;

150g sulatettua broilerinmaksaa, leikkasin ne noin kolmeen osaan (ovat paketissa kokonaisina)

2 rkl vehnäjauhoja, sekaan mustapippuria ja suolaa

20 g voita

1 iso sipuli pilkottuna

1 iso paprika pilkottuna

2 rkl tuoretta rosmariinia (se tuoksu!)

2 dl kuohukermaa

keitettyä perunaa lisäkkeenä, ja todella hyvin sopii aina puolukkasurvos maksaruokaan

Laitoin muovipussiin jauhot ja mausteet, sitten sekaan talouspaperilla kuivatut maksanpalat. Sekoittele pussissa sekaisin, jauhottuvat hyvin näin

Kuumenna toisella pannulla voi ja paista jauhotettuihin maksapaloihin rapeaa pintaa. Nämä kypsyvät melko nopeasti ja jatkokypsennys vielä kastikkeessa, joten älä anna paahtua kuiviksi kikkareiksi tässä vaiheessa.

Laita toiselle pannulle hieman öljyä ja paahda paprikaa, rosmariinia ja sipulia sekoitelleen, mausta mustapippurirouheella ja suolalla, lisää kerma ja anna kastikkeen kypsyä. Lisää paistetut maksapalat sekaan ja jatka hauduttamista. Maksapalojen kuorrute ja kunnon kuohukerma saostuvat paksummaksi kastikkeeksi pannulla. Keitä kaveriksi perunoita ja puolukkasurvosta. Vot, siinäpä kelpo arkiruokaa taas!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.