Lohipasta, nopeasti arkiruokaa

on

Jostain tekemättömästä projektista jäi jääkaappiin kylmäsavulohipaketti.. Muutaman päivän pyörittelin visioita mielessäni ja siitäpä tuo lähti. Lohipastaa, jossa olisi ruusukaalia ja fenkolia, kun ihan sesongissaan mennään. Ollakseni kohtuu terveellinen kokkailija, kuivakaapissa oli vielä täysjyväpastaakin jäljellä, joten tämähän tyhjensi pajatson taas mukavasti.

Raaka-aineet olivat kahteen arkilounasannokseen;

150g kylmäsavulohta

1 fenkoli (noin 300g)

1 pkt eli noin 200 g ruusukaalia perattuna (kanta pois ja puoliksi)

2 dl kuohukermaa

1 tl yrittimaustetta

1 tl sitruunapippuria

1,5 dl pastaa (kuivamitta)

50 g juustoraastetta

Siivosin ruusukaalit ja pilkoin fenkolin noin 3 cm pitkiksi paloiksi. Paistinpannulle öljyä ja kasvikset sinne hautumaan hetkeksi. Kypsyessään ne saavat ruskistunutta pintaa ja pehmenevät, muttei tarvitse muussiksi asti hauduttaa. Kaadoin kerman ja yrittimausteen sekaan ja annoin kasvisten maustaa sitä rauhassa. Lopuksi pilkotut kylmäsavulohipalat, ne kypsyvät hetkessä. Kun ei liikoja hämmentele, kalakaan ei kokonaan hajoa kastikkeeseen. Maustoin kastikkeen itruunapippurilla, suolaa en lisännyt koska kylmäsavulohi on yleensä itsessään aika suolaista. Yhdistin pastan ja kastikkeen, päälle parmesanraastetta. Koska muut eivät tätä syöneet, pitää kehua ihan itse, hyvää tuli! ps. harmillisesti jäi valmiit annoskuvat ottamatta

IMG_6122

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.