Helppo, ei nopea lammaskaali

on

Vähän pidemmällä kaavalla olen tehnyt lammaskaalia monta kertaa. Nyt minulla oli savustettua lampaanpaistia lohkare pakastimessa ja koska syksyn satokausi on parhaimmillaan kasviksissa, kaalipataa alkoi tehdä mieli. Jos lammaskaalia tekee raaásta lampaasta, pitää ensin keitellä lihat rauhassa kypsiksi. Siitä kyllä muodostuu huippuliemi jatkoon, mutta nyt menin lihafondin voimalla eteenpäin. Kaalia näyttää alussa olevan paljon, mutta se ”painuu” kasaan kypsyessään, joten ei pidä ensivaikutelman hämätä. Tässäkin maltti on valttia, mitä pidemmälle antaa muhia, sen parempi lopputulema.

Pilkoin noin kilon painoisen kaalin pieneksi, 1 isohkoa sipulia ja 400g porkkanaa. Kiehautin aluksi noin litran verran vettä ja lihafondia (1 dl) ja kasvikset sinne hautumaan. Tein tarkoituksella vahvaa lientä, se sopii kaalin ja lampaan makuun hyvin. Maustoin keittoa fenkolin siemenillä (2 tl) ja pippurisekoituksella (2 tl) ja 2 tl lipstikkaa kuivattuna, suolaa noin 1 tl. Annoin keitoksen poristella parituntia padassa, sitten pilkoin sekaan noin 400g kypsä savulammaspaistia. Nestettä voi lisäillä sen mukaan kuinka pata- vai keittomaista haluaa lopputuotoksen olevan. Annoin vielä poristella puolisentuntia. Siinpä tuo oli,, padallinen lammaskaalia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.