Kevätkääryleitä

on

Aikoinaan kun kävin kotikaupungissa, pääsin aasialaiskauppaan täydentämään varastoja, harmillista että tästä kaupungista ne ovat loppuneet. Vielä oli tämä kevätkäärylepaketti jäljellä ja olin sitä vähän säästellyt, kun ei tiedä koska taas pääsee käymään niin, että voi tuoda pakasteita kotiin taas. Ja onhan tuo urakka, kun pakasteen sulattaa, avattu paketti pitää käyttää parisssa päivässa. Käärylelehtiset kun tuppavat avaamisen jälkeen kuivua kiinni toisiinsa, nuo paperinohuet taikinaliuskat. Joten isommalle porukalle kerralla tai sitten pienemmälle porukalle useampaan kertaan. Marraskuisena viikonloppuna lähdin sitten näitä askartelemaan. Paketissa on 40 taikinalehdykettä,, 6-7 kevätkäärylettä on jo ihan sopiva, täyttävä annoskoko pääruuaksi. Söin neljä kertaa tästä, ja ihan heti ei nyt tarvitse taas tehdä. Tämä on näitä pienen ruokatalouden haitallisia puolia. Eipä sillä että nuo lehdykkäät paljoa maksaisi, ei ole kyse rahallisesta menetyksestä, mutta loput pitää laittaa sitten biojätteeseen suosiolla.

Tein kaksi täytettä, katkarapu ja kasvisversion, jotta tulisi vaihtelua. Lehdykkä työtasolle suoraan, kulmaan täytettä noin 2 rkl. Alahelma päälle, sitten sivut ja rullalle. Paistoin puolillaan öljyä olevassa paistinpannussa näitä puolin ja toisin pari minuuttia. Kun pintä ruskistuu nätisti, ovat valmiita. Heti ei kannata hätäisemmänkään kokin haukata, ovat todella kuumia myös sisältä. Dippinä perus hapanimeläkastike tällä kertaa, hoisinkastike toimii myös hyvin.

Katkaraputäyte

1 pss pakastekatkarapuja, pienemmätkin käy, kun pilkotaan joka tapauksessa

3 vartta kevätsipulia

5 pientä hopeasipulia, tavallinenkin käy hopeasipuli on miedompaa

150g ryöpättyä pinattia

1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

½ tl kuivattua chiliä

2 rkl sesamsiemen öljyä

1 tkl kalakastiketta (antaa suolan maun)

 

 

 

Kasvistäyte

laitoin kuivattuja torvisieniä likoamaan tilkkaan vettä, määrä oli varmaan noin 20g. Lopuksi puristellaan vain sienet tähän ruokaan, liika kosteus on huono kypsennysvaiheessa

Raastoin valkokaalista juustohöylällä ohutta suikaletta, syömisen kannalta niiden ei kannata olla kovin pitkiä, 3 cm on maksimipituus. Määrä oli noin 150g

Porkkanaa raastoin raastimen karkealla terällä kaksi kappaletta, sama tuo 150g

1 rkl tuoretta inkivääriä

kevätsipulinvarsia pilkottuna

2 rkl sesamsiemenöljyä

1 tl kalakastiketta

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.