Blinejä taas, koska tammikuu

on

Piti oikein tutkailla tarkemmin, miksi ruokamieleni kääntyy aina tammikuussa blineihin. Vähän kun blini-tarinoita kuukkeloi internetistä, siellä oli muutama kiva selitys. Toki blinit ovat osa slaavilaista keittiötä, tukuisaa ruokaa talven kylmyydessä ja blinejä on syöty ”tankaten” tulevaa paastonaikaa odotellessa. Minusta ne ovat loistava vaihtoehto joulunajan makumaailman vastapainoksi. Nyt ei ollut kovin kummoisia spesiaalitäytteitä tarjolla, pienessä ruokataloudessa pitää enemmän keksittyä siihen että saa annokset syötyä, kuin pröystäillä monilla täytevaihtoehdoilla. Suolakurkku hunajalla on kokematta ja metsäsienisalaatti kuulostaa oikein hyvältä. Minulla oli nyt purkki mätiä, kylmäsavulohi on myös helppo kalainen täyte blineille. Raakaa sipulisilppua, suolakurkkuja, smetanaa ja kalainen täyte, siitäpä on pienet kulinaariset ilot tehty. Sen verran piti uutta kokeilla, että tein taikinan nyt jogurttipohjaan, edelliset olivat olutpohjaan tehtyjä.

Blinipohjaan tuli:

1 pss kuivahiivaa (11g)

3 dl luonnonjogurttia

2 dl tattarijauhoa.

Lämmitin jogurttia kädenlämpöiseksi, sekaan hiiva ja jauhot. Annoin nousta ja kuplia seoksen huoneenlämmössä pari tuntia, se tosiaan kuplii.

Sitten sekaan

1 tl sokeria

1 tl suolaa

1 dl kuumaa maitoa

1 kananmunan keltuainen

1 kanamunan valkuainen vatkattuna kuohkeaksi, tämä ihan lopussa kevyesti käännellen, juuri ennen paistamista.

Blineihin on olemassa omat valurautaiset, korkeareunaiset pikkupannut, minä tyydyin pienempään paistinpannuun. Kunhan on hyvin lämpöä varaava pannu ja voita on paistaessa tarpeeksi se toimii kyllä. Voin pitää tiristä kuumuudesta ja määrästään blinin ympärillä, niin ah, ne rapeat reunat pääsevät muodostumaan. Tästä tuli 6 isohkoa bliniä, ja tosiaan kahden jälkeen on aika tukuisa olo. Täytteet sitten oman maun mukaan ja ehdottomasti blini tuoreena pannulta.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.