Lehtikaali-nokkoskeitto

on

Johonkin minä tarvitsin lehtikaalia, mutta pussukka oli julmetun kokoinen, joten lopusta lehtikaalisuikaleesta piti miettiä jatkokäyttöä. No, jos kokeilisi vihreää lounaskiettoa vaihteeksi, klassikkopinaattikeittoa mukaellen. Ollakseni aavistuksen ravitsemushihhuli, laitoin sekaan pakasteesta nokkosta, jotta kaikki potentiaaliset vitamiinit olisi mukana. Kaupan pinaattikeitto ei paljoa maksa, on helppo ja nopea, ilmeisen monen suosikkiruoka, eikä ollenkaan huono valinta. Eipä pinaatti/lehtikaali/nokkoskeitto ole vaikea tehdä itsekään.

Tein keittopohjan jauhosuurusteella, kattilaan 50g voita ja kun se suli, lisäsin 3 rkl vehnäjauhoja, annoin hetken kypsyä sekoitellen ja lisäsin kasvisfondia 2 rkl ja 8 dl vettä. Samaan iakana laitoin paistinpannulle ruokaöljyä, sipulia pikottuna ja pannukukkuroilleen lehtikaalia. Freesasin niitä hetken. Lehtikaalia saa tosiaan olla paljon, se nitkahtaa kypsyessään vähintään puoleen määrästään. Lisäsin kaali/sipulit ja nokkoset keittopohjaan ja annoin kiehua hetken ja lisäsin desin verran kuohukermaa. Loppusilaus jauhetulla valkopippurilla ja suolalla. Kun maku on kohdillaan, surautin keiton sauvasekottimella sileäksi. Sittenhän tuo ei kaivannut kuin keitettyä kananmunaa kaveriksi ja pari annosta lounaskeittoa oli taas valmiina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.