Parsa-linssipihvit

on

Näitä kasvisruokia näemmä tulee kokeiltua aika paljonin. Peruslinjana olen pitänyt, että 2-3 päivää täysin kasvispainotteista ruokaa, sitten kalaa tai broileria,,, lihaa syön kovin harvoin nykyään. Pidän itseäni flexaajana, vegaanina en, koska kokeilumielessä joku voi olla täysin vege-versio, mutta näitä perusjuttuja, kermaa, voita, juustoa tai kananmunaa on kovin työläs lähteä minun ruokalogiikallani korvaamaan jos ne kuuluvat sen ruuan luonteeseen. Niin on myös tässä versiossa kasvispihvejä. Parsaa värin ja maun vuoksi, linssejä proteiinina ja suutuntuman takai, ja kun käyttää vaihteeksi beluga-linssejä, tulee väriefekti, kun ne ovat mukavan mustia linssejä ja tuntuvat pitävän värinsä hyvin kypsennyksessä. Hieman niillä on kalliimpi hinta muihin linssehin verrattuna, mutta edullista ruokaa ne ovat joka tapauksessa.

taas mennään simppelillä ohjeella;

1,5 dl (kuivamitta) linssejä

400g parsakaalia

1,5dl panojauhoja

1,5 dl juustoraastetta

2 kananmunaa

mausteseoksia maun mukana, nyt oli 5 pippurin sekoitusta laitoin 2 tl ja suolaa 1 tl

Keitin linssejä 3 dl vettä noin 10 minuuttia, kaadoin siivilään ja saivat jäähtyä. Pienensin parsakaalin (oli jo vähän aikaansa nähnyt versio, upposi hyvin pihveihin piiloon), kostutin parilla ruokalusikallisella vettä ja kypsensin mikrossa paloja 4 minuuttia. Parsakaali saa olal aika pientä mutten sosetta kuitenkaan. Sitten vaan sekaisin linssit, parsakaalisilppu, juustoraasteet, pankojauhot ja kananmunat ja mausteet. Muotoilalan pulliksi tai kuten minä nyt pihveiksi leivinpaperilla. Uuniin 180 astetta ja parikymmentä minuuttia. Tästä tuli 9 isohkoa pihviä, joten olipas tuota lounasruokaa taas tarjolla. Tillinmakuinen tuorejuusto kävi hyvin dippikastikkeeksi ja hyvin pärjäsi taas kevyttä toimistotyötä tekevä naisimmeinen ravitsemuksen puolesta.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.