Kanataginea

on

Välimerelliset makumaailmat ovat kovasti mieleeni. Mistähän olin tuonkin mausteseoksen ostanut, mutta pyörähti käsiini kun kuivakaapistani jotain taas kaivelin. Jaahans… siitäpä helppo makumatka, mennään tällä kertaa näin. Sitten sopivasti ruokashoppailuterapiaa ja päätin kypsennellä kanankoipia hiljakseen padassani. Taginehan on marokkolainen valmistustapa ja ruuanlaittoastia, vähän niinkuin kotimaisittan,, karjalanpaistia… kaikki sekaisin pataan ja pitkä kypsennys. Minun versiooni tuli seuraavia raaka-aineita:

1 munakoiso pilkottuna

1 iso sipuli ja 3 valkosipulin kynttä

2 isohkoa broilerin koipea, maustamattomia, pilkottu kahteen isoon osaan

1 purkki tomaattimurskaa (seassa kokonaisia kirsikkatomaatteja)

1 valmis tagine maustepurkki

1,5 dl kuorittuja manteleita

100g kuivattuja aprikooseja

1 sitruuna kolmena isona viipaleena

Laitoin valurautapatani pohjalle broilerinkoipipalat ja paistelin pintoja hiukan kiinni. Lisäsin sipulisilpun ja munakoison ja freesasin hetken. Lisäsin maustetahnan ja mantelit ja noin 5 dl vettä, niin että peittyivät juuri ja juuri pinnan alle. Annoin hautua 45 minuuttia ja lisäsin tomaattimurskan ja 1 tl sokeria ja sitruunan palat sekä aprikoosit. Vielä puolisen tuntia ja minulla oli iso padallinen mausteista kanapataa. Broilerinkoivet olivat niin ylikypsiä, että luut vain sujahti irti syödessä, voi ne perata ennen esillelaittoakin. Ja kyllä, purkissa luvattiin vahvaa makua, sitä riitti ja olin tuohon kovin tyytyväinen, joku hetki toki pyrin itse rakentamaan omia seoksia. Keitin sille kaveriksi couscousia ja taas nautiskeltiin ruuasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.