Soijapapupyörykät

on

Ja taas näitä.. kasvispohjaisia lounasruokia. Tällä kertaa kunniaa pitää antaa reilusti sinne mihin se kuuluu.. uusimmassa Pirkka- ruokalehdessä oli ohje, jota hiukan tuunasin. Mutta se pointti oli juuri tuore /pakastettu soijapapu. Soijapapuhan on ainoa kasvikunnan tuote, jolla on täysin lihaa vastaavat ravitsemusavot. Kokeilen aika-ajoin (nytin tulossa on kimchi-tofukeitto jossia nviaheessa), mutta nämä soijajalosteet, tempehit tai  tofut eivät ole miua erityisesti innostaneet, ei maun eikä rakenteen puolesta. Mutta tässä on ajatusta, eikun pakastealtaille pakastepapua etsimään. Kotimaisittan ajateltuna, jos tämä tomii, eikö härkäpapu ihan papu-papuna voisi toimia samoin, se kasvaisi lähempänä.

Pyöryköihin tuli minun mukaellulla kaavalla (ei siis täysin vegenä taaskaan)

1 pss pakastesoijapapuja

1 pussi pakastepinaattia

3 kevätsipulin vartta

½ punttia tuoretta minttua

1 sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna

1 dl pankojauhoja

1 dl juustoraastetta

1 tl pippurisekoitusta

 

Kypsenin papuja mikrossa pari minuuttia, sitten pavut kulhoon, hienonsin niitä sauvasekottimella, pieniä sattumia voi jäädä purutuntuman vuoksi. Sitten sekaan loput ainekset ja sekoitus. Muotoilin tästä määrästä 8 isompaa pyörykkää, pienempiä olisi tullut 12. Kun olin puristellut pyörykät ihan käsissäni palleroiksi, lopuksi loppusilaus seesamin siemenillä ja uunipannuun. Uunissa 200 astetta ja noin 20 minuuttia. Tämä oli loistava mahuyhdistelmä, intouduin mintun ja sitruunan ja vihreyden lumosta vielä tekemään pyöryköille tabbouleh-salaatin ja kastikkeeksi tsatsikia. Ollakseen mukana viety työlounas, oli aika luksusruokaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.