Jalapenot/ padrones/ finger food

Paljonhan näitä iltaherkkuja on päähän jäänyt, kun somessa tulee mitä vaan vastaan. Noita ”ei-niin-makeita” tai ”ei- niin- tulisia” paprikoita osuu silmiin kaupoissa aika- ajoin, oma fiilis tai ajankohta ei täsmää, joten passailee. Kunnes tulee se juuri oikea hetki, tarjonta ja kysyntä kohtaa.. tämä ruokaharrastus on lohdullista, ei tule oikein koskaan valmiiksi, ja kun malttaa, kaikeille on paikkansa. Ainoa negatiivinen seikka on runsaudenpula, happy problem, mutta kun vaikka missä tallennusvälineissä on kokeilemisen arvoisia juttuja, ei ne kaikki aina siinä hetkessä tule mieleen. Saatan jopa kävellä monesta hyvästä ohi, kun ei muista mihin tuotakin olisin joku toinen hetki kaivannut. Nyt siis iltanaposteluun poblanoja, padrespaprikoista. Eipä ole kevyin herkku, vaatii näperrystä, voi soveltaa mielin määrin, joten eikun tekemään.

Ostin siis noita vihreitä, ”tasapaksuja” padres chilipaprikoita. Aika passeli mitoitus on 5-6 paprikaa per syöjä. Nyt tein 11 kpl. Alkuvalmisteluina puhdistaminen. Viilto kantaan puoliväliin saakka. Veitsellä leikataan vaakaan 2/3 pitkittäin ”kansi” pois. Siivotaan paprikasta sisuskalut pois. Kannattaa olla nykiättä silmäkulmia tai nenänpieliä, chilinpolte on melkoinen, joskaan ei tappava kuitenkaan. Uuni lämpiämään 220 asteeseen.

Sekoitin täytteen, ja tässä voi soveltaa mielin määrin kaappien tai kokeilujen mukaan.. yksi purkki maustamatonta tuorejuustoa, 1 dl parmesanraastetta, 10 pientä siivua salamia ja 3 kevätsipulinvartta, mustapippuria rouhittuna. Nämä sekaisin ja lusikalla täyttämään paprikoita. Kansilevy päälle, ja ympärille savupekonia rullalle. Paisto noin 20 minuuttia, eli kun alkaa näyttämään mukavan rapsakalta. Siitä sitten vaan kannasta kiinni ja popsimaan, tulisuus on lähtökohtaisesti kohtuullinen itse paprikoissa, täytettä pitää tuunata oman maun mukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.