Välimeren makuja, täytetyt pitaleivät

on

Taas näitä sovellettuja kokeiluja, jotain uutta teki mieli, makunystyrät suuntautui Välimerelle, mausteista, muttei tulista… Usein nämä ovat melkoista askartelua, mutta minulle keittiö on omanlaistaan meditaatiota. Keskittymistä, soveltamista, oma maailma jonne voi hautautua ja jättää muun maailman taakseen hetkeksi. Lopuksi pääsee syömään ja onnistuneen kokeilun jälkeen on hyvä mieli, henkisesti ja toki fyysisestikin. Onnistunut kokeilu on sellainen, joka pääsee blogiin, ja jatkossa voi tehdä uudelleen joku toinen hetki, vaikkei kaikkea syömistään blogiin kirjoittelekaan.

Nyt sitten tätä liha-munakoisotäytettä valmistamaan, pitaleivät ostin valmiina, tähän mennessä en ole onnistunut tekemään hyviä itse, eikä taas joku ”tosi toimiva ohje”- testaus saa pilata lopputulemaa. Lampaan jauheliha olisi varmaan ollut se pätevin, mutta naudan jauheliha välttää asiansa minulle tällä kertaa. Ostoskierros tarvikkeista ja rauhallinen hetki keittiössä, siitä on hyvät viikonloput tehty

Mausteiseen kastikkeeseen laitoin:

400 g jauhelihaa

1 munakoiso

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 prk tomaattisosetta

1 tl sokeria (koska tomaattia)

2 tl kuminaa

2 tl jeeraa

2 tl savupaprikajauhetta

suolaa ja mustapippuria jauhettuna

 

Pilkoin ainekset ja annoin kastikkeen hautua paistinpannussa rauhassa sillä aikaa kun tein loput osiot

Sekoitin 2 dl turkkilaista jogurttia ja 1 ison ruokalusikallisen tahinia yhteen, maustoin 1 sitruunan mehulla ja sitruunan kuoriraasteella ja murskatulla valkosipulilla, sekä silputulla tuoreella mintulla.

Koristeeksi granaattiomenan siemeniä, minttusilppua ja paahdettuja pinjansiemeniä.

Paahdoin pitaleivät, ja täytin… täyttävää ja mausteista, kuten toivoinkin. Annoksesta tulee ainakin 4 täytettyä leipää.. jopa kuusi, eikä oikein muuta kaivannutkaan päiväruuaksi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.