Bulgogi-style, vegekääröt

on

Taas haki makunystyrät jotain tiettyä,, kasvista, mausteisuutta,, munakoisoa.. Munakoiso on näemmä ollut minulla monessa mukana tänä talvena. Tuontitavarana ei niin ekologinen vaihtoehto, mutta kun olen käyttänyt sitä monessa, kuten nytkin ns lihankorvikkeena, helppo, toimiva setti. Ajatus bulgogiin lähti kaappiin unohtuneesta valmiista bulgogi-marinointikastikkeesta. Olen tehnyt bulgogiruokaa ennenkin, eipä ollut tuo pullo kovin kummoinen ”helpotus” keittiöön, jatkossa askartelen liemet itse, mutta kun se on ostettu, eikä ole pilalla, käyttöön vaan. Kysehän on soijapohjaisesta marinointikastikkeesta, jossa liha/munakoiso maustetaan ennen paistoa. Muuten bulgogi-aterian elementit ovat pikkelöidyt kasvikset / kimchi ja kääritään kiinankaalilehteen. Itse en ole riisiä keitellyt täytteeksi, mutta Kauko-Aasiassa riisiä on joka aterialla, aamupalallakin.

Laitoin siis munakoisopalat marinoitumaan. Valmistin pikkelöidyt kasvikset suikaloimalla todella ohueksi spiraaliksi retikkaa ja porkkanaa, ja silppusin sekaan kevätsipulia ja paljon, paljon korianteria, sekä 1 chilipalon. Minulla on erikseen olemassa spiraalileikkuri,, keittiöhömpötys, joka vie kaappitilaa, mutta tekee kaunista ohuen ohutta spiraalia kiinteistä kasviksista. Pikkelöintiliemeen laitoin 2 rkl riisiviinietikkaa, 1 rkl sokeria, 2 rkl kalakastiketta (antaa suolan) ja 1 tl sitruunamehua. Kastike sekaisin ja kasvisten sekaan, niiden kannattaa antaa makuuntua hetki.

Paistoin munakoisot kypsiksi kuumalla pannulla, sitten vain kokosin annoksen munakoisosta ja kasviksista, käärittynä kaalinlehteen. Ei huono!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.