Välimerihenkinen lihapata onepot

Taas törmäsin ideaan, mutten vielä saanut vietyä sitä kokonaan testiin. Lihapata on aina maukasta, kun hauduttaa liha pitkään. Olisin tietysti halunnut käyttää lampaan lihaa tässä, mutta eipä tietenkään löytynyt tähän hätään, mutta jospa idean pääsisi perille naudan paistikuution kautta. Joten kokeilemaan! Se mikä tässä tavassa innosti kokeilemaan oli kypsentäminen runsaassa nesteessä, osa haihtuu, mutta lopussa laitoin pastat suoraan kastikkeeseen, ja hupsis, minulla oli padallienn valmista ruokaa ja mukava twisti päälle oli minttuinen feta- seos kaiken huippuna. Peruslihapata saa ihan uuden ilmeen vaihtamalla mausteita.

2 pkt naudan kuutiota, yhteensä 800 g

300 g lehtisellerin varsia

4 isoa valkosipulin kynttä

2 isoa keltasipulia

3 porkkanaa pilkottuna / 2 isoa paprikaa.. makuasia

3-4 kpl laakerinlehtiä

2 prk tomaattimurskaa

2 tl timjamia kuivattuna

pullo valkoviinä

500 ml vettä

1 pkt fetajuustoa

50 g mintun lehtiä

2 rkl sitruunamehua

Ruskista lihanpalat pannussa. Hienonna yleiskoneen leikkurilla valkosipulit, lehtiselleri ja sipuli hienoksi. Nosta lihat pois kattilassa ja freesaa selleri-sipulisilppua paistorasvassa hetki ja lisää porkkanan palat. Lisää lihat uudellee npataan, tomaattimurska ja viini ja vesi ja mausteet. Anna kypsyä hiljaisella ja pitkään, ainakin pari tuntia. NEsteettä on tosiaan paljon, ei pidä huolestua, kun on aika syödä, lisää sekaan 3-4 dl pastaa, minä laitoin täysjyväpastaa. Lähinnä siksi, että täysjyväversio pysyy paremmin muodossaan raskaassa kastikkeessa. Kun pasta imee kastikkeen nestettä, onepot- pataruoka on valmis syötäväksi. Päälle kun pilkkoo fetaa, tuoretta minttua ja sitruunamehua, makuyhdistelmä on erinomainen ja välimerellinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.