Arkiruokavaihtelua, kalapihvit nopeasti

on

Kalaa pitäisi syödä pari kertaa viikossa, tiedetään tiedetään.. Kaikesta hyvästä yrityksestäni huolimatta ei isolla kaavalla aina onnistu, mutta hyvää kohti mennään koko ajan. Ei käy kieltäminen, nama elinkustannusten rajut nousut, joihin ruuan hintakin kuuluu, shokkihoitaa ruokaintoilijaakin paljon. Jos hakemalla hakee jotain positiiivsta, niin pienessä ruokataloudessa ja lähtökohtaisesti edullisita raaka-aineista saa hyvää ja monipuolista ruokaa edelleenkin. Kaupassa taas haahuilin imeskelleen ideoita tulevan viikon ruokalistalle, ja siinäpä tuo,, valmiiksi jauhettua lohta kalapihvin ainekseksi. Jauhettua kalaa olen ostanut Kauppahallista ennenkin, se on yleensä vaaleaa sisävesikalaa ja erimaista itsessään, nyt siis lohta. Ja tämä on niitä tätä nykyihmisen elämää,, liha/kalamyllyä minulla ei ole edelleenkään ja edellä mainittu pieni ruokatalouteni voi hyvinkin mielellään hyödyntää jonkun toisen tekemää työtä pienissä erissä tarjoiltuna. Tämäkin paketti painoi sopivat 300g.

Sitten vain pyörittämään pihvitaikinaa.. laitoin tuon 300g lohijauhelihaa, 1 kananmuna, 2 tl kalamausteseosta, 1 tl suolaa, 0,5 dl pankojauhoja/korppujauhoa ja purkillisen savukalanmakuista tuorejuustoa. Lusikalla läjä vielä lautaselle jossa oli korppujauhoa, ja siitä paistinpannulle voihin kypsymään rapeaksi. Kuvassa oleva porkkan-perunasose ei miellytä melko vaatimatonta omaa ,saatikka kriittisempiä pleittaajia ja annoksen rakentajia, mutta arkiruuaksi ja kokeiluna tänä toimi hyvin. Joku päivä jauhan omat lohijauhelihani isommiss erissä, mutta ideana ja annoskena tänä toimi hyvin. 300g kalapohjasta tuli 7 hyvänkokeista pihviä ja riitti hyvin useamman päivän lounaalle ja viikon kaakiintiöt taas kohdillaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.