Pannukakku uudella kierteellä

Pannukakku,ihana herkku ja siitäkin on montaa versiota jo olemassa. Lienee perinnejuttu tämäkin, että pitääkö pannukakun olla litteä vai paksu. Minun makuuni toimii paksumpi versio, en edes yritä saada aikaan Mummin R.I.P- 4 cm paksuista pehmeää pannaria. Sitten tietysti versiot suolaisesta ja makeasta pannarista. Mutta jospa määritellään pannukakku uunissa paistetuksi, liedellä paistettuna lettu, maidosta, jauhoista ja munasta tehty paistos. Makeana hillon ja kermavaahdon kanssa, suolaisena täytettynä vähän millä vaan, sekaan tai päälle.

Taas kerran jäi muutama banaani tummumaan, kun käy pari kertaa viikossa kaupassa, ostaa sen 4-5 banaania, ne loput aina vähän jää. Itse olen toisaalta pohtinut, miksi maapahkinävoista pidetään. Ei ole todellakaan suomalainen herkku, ohjeisiin aina välillä törmää ja kaikki rispekti toki amerkikkakaisille, jtoka siitä pitävät ja maapähinät siellä kasvaa alunperinkin. Hyvän ruokakaupan hyllyillä on tuotemerkkejä, niillä on varmaan joku arvo toisiinsa verratuna, mutta minulle enemmän ruokapäätä vaivaa sileän ja karkean maapähkinävoin ero. Ostin nyt sitten purkin karkeaa versiota. Mitäpäs jos nuo kaksi yhdistäisi, ylikypsät banaanit ja maapähkinaävoi.. ei voi olla kauhean kaukana toisistaan. Syntyi siis banaani-maapähkinäpannari

2 ylikypsää banaania

0,5 dl sokeria

3 tl kanelia

50 g voita

pannaritaikina:

5 dl maitoa

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoa

2 rkl sokeria

0,5 dl karkeaa maapähkinävoita

Pilkoin banaanit pitkittäin ja puoliksi neljään osaan. Lautaselle kanelia ja sokeria ja pyörittelin banaanit seoksessa.

sekoitin taikinan, munat, jauhot, maito, sokeri ja maapähkinävoi.

Laitoin uunin kuumenemaan 225 asteeseen, loppulämpiämistä kohden laitoin uuniin metallisen vuuan, jossa oli 50 g voita. Kun uuni oli tarpeeksi kuuma ja voi ruskistuut hiukan vuuassa, lisäsin vuokaan maustetut banaanit. Vuoka uuniin noin 5-8 minuuttia, jotta sokeri ja voi sulavat ja hiukan vielä paahtuvat. Sitten taikina banaanien päälle ja uuniin. 225 astetta nooin 10 min ja loppukypsennys 25 minuuttia 175 asteessa.

Pannukakku oli erilainen, se oli toki tarkoituskin. Banaani ja maapähkinavoi sopivat hyvin yhteen. Pannukakkuosuuden rouheiset pähkinät rouskuivat kivasti suussa ja pannari maistui kokonaisuudessaan hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.