Pehmoisia pannukakkuja ricotasta

on

Italialaista ricottaa on tarjolla melko pienistäkin kaupoista nykyään. Helppo purkkiin tarttua ja miettiä mitäs kivaa keksisi taas. Tuotteena ricotta on tuorejuustoa, samaa kategoriaa kuin suomalaisittain suosittua raejuustoa. Virallisesti cottage cheese- versio on hienompijakeista, mutta samasta tuotteesta on kuitenkin kyse.

Työkaverin kanssa ollaan taas etätöissä ja hän kuittaisi, että kuulemma kaurapuuro kermavaahdolla on tosi hyvää.. oookeiiii … no joo, siellä oli maito loppu ja kokeilemalla löytyi hyvä korvaava. Pienellä haasteella lähdin kokeilemaan joskus näkemäni kaavan sovellusta tuohon ricottaan jos kerran ollaan luovia ;D…

sekoitetaan purkki ricottaa (250g), kaksi kananmunaa eroteltuna, ensin ricotan sekaan keltuaiset, maitoa 1,5dl ja jauhoa 1,5 dl, sekeria 1 rkl. Vaahdotetaan valkuaiset kuohkeaksi ja käännellään seokseen varovasti.

Lettupannulle pienet voinokareet ja kauhallinen taikinaa, ei ihan kuumalla pannulla etteivät pala. Tästä taikinasta tulee pilvenpehmeitä lettusia, koska kaapissa oli vaahterasiirappia, piti kaupasta ostaa viel äkeskellä talvea tuoreita vadelmia. toimivat todella hyvin yhdessä. Marjat ja vaahterasiirappi kuulostaa kovin amerikkalaiselta aamupalalta pannukakkuineen, minulle toimi iltapalana paremmin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.