Punajuurikeitto, kevyesti lounasta

on

Jääkaappiin oli taas kertynyt kaikenlaisia ”jämiä”, olin ostanut punajuuria uunikasviksiin ja borchkeittoon, samoin oli muutama varsi vielä lehtiselleriä, purkkijuustokastiketta, mökkisadon perunoita oli vielä kellarissa… hmm.. noista voisi vaikka kasvissosekeiton tehdä, pientä suutuntumaa ja proteiinia nälänpitäjäksi linsseistä. Kasvissosekeitot on helppoja ja jos puhutaan trendikkäästi hävikkiruuasta, noihin uppoaa kaikki ja ovatpahan sitten erilaisen makuisia joka kerta.

Oma ruokaviikko menee kahden päivän rytmillä. Pienessä ruokataloudessa teen ruokaa niin, että syön sitä kaksi kertaa, jos mahdollista ruuasta riippuen, pakastan sitten loput. En välttämättä syö peräkkäisinä päivinä, kun niitä lomittaa, ei kyllästytä niin helpolla. Esimerkiksi lauantain ruokaa eväänä maanantaina ja sunnuntain ruokaa sitten uudelleen tiistaina. Ei tarvitse joka päivä tehdä ruokaa, muttei tarvitse syödä isoa kattilallista samaa ruokaa. Keittoruokaa kerran viikossa eli se kaksi päivää, kalaa sen kaksi päivää, kanaa tai punaista lihaa sitten muuten. Virallisten ravitsemussuositusten max 500g punaista lihaa viikossa ei ole minkäänlainen ongelma minulle. Leipänä kunnollista ruisleipää, kalsiumia juustosta ja kasvikset pääpainoisesti talviaikaan juureksista, itse salaatti-salaattia tai kurkkua en syö paljoakaan, kun ovat kovin mauttomia varsinkin talviaikaan, ja kalliita. Kaksi annosta hedelmiä tai marjoja joka päivä, ei ole mitään hankalaa ruokavaliota noudattaa.

Kasvissosekeitto on tosiaan helppo, kuorin ja pilkoin keittoon 2 punajuurta, 2 vartta selleriä, sipulin ja perunaa. litra vettä ja kasvisliemifondia. Linssit keitin pehmeiksi vedessä toisessa kattilassa etteivät muhjuunnu keitossa kokonaan. Mausteita mielen mukaan, pippuria, yrittimausteita, suolaa. Kun kasvikset ovat kypsiä, sauvasekottimella sileäksi, juustokastike sekaan ja lopuksi linssit. Siinäpä tuo oli taas, 2-3 annosta keittoa ja jääkaapista lähti jämiä parhaaseen käyttöön eli ruuaksi jalostettuna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.