Pizza Bianco

Edelleen päätä vaivasi tuo savujuustocreme ja mieleen tuli pizza bianca eli valkoinen pizza, jossain olen siihenkin ideaan törmännyt. Oikein protokollan mukaan, italialaiset tekevät valkoista pizzaa varsinkin kalalle ja äyriäisille, Olen samaa mieltä, tomaattikastike ei ole niille ehkä täydellinen vastapari. Virallisissa ohjeissa käytettään juustoraasteen ja ranskankerman sekoitusta valkoisena pohjana, nyt sen saa ajaa tuo savujuustocreme. Kuvittelen elävästi myös, että Valion uutuus cheddar ruoka sulatejuusto toimii yhtä hyvin tähän. Minun pizzapohjani on ohut ja tahtotila kotiuunipaistamiseen on rapsakka pohja, eikä liikaa täytettä. Onnistuu melkein joka kerta.

Nyt tein pieniä pizzoja, siis noin normilautasen kokoisia. Pohjan kaaviloin ohueksi, päälle savujuustocremeä noin 0,5 cm paksuudelta. Koska tässä luomisen tuskassa ei ollut äyriäisiä juuri nyt tarjolla, ja taas sienimetsästä kannoin kanttarelleja ja suppilovahveroita, niistä siis tämän tekniikan kokeiluraaka-aineet. Sienien sekaan hiukan pekonia kuitenkin ja oreganoa mausteeksi … päälle ripotin hiukan juustoraastetta. No jopas… tämä todellakin toimii, kun sain pohjan ja paiston tasapainoon, eli tarpeeksi ohut pohja ja kuuma 250 asteinen uuni alalämmöllä, maku oli erinomainen. Tätä voisi tosiaan kokeilla toistekin vaikka niillä äyriäisillä tai uunin jälkeen pizzan päällevoisi laittaa kylmäsavulohta ja rucolaa…. Öljyyn säilötyt artisokat voisivat toimia hyvin tässä versiossa

Kun kerran pizzaa pyörittelin, tein kaveriksi myös klassisempaa versiota tomaattikastikkeella. Kaapin täpötäysiltä hyllyiltäni löysin pienen purkin tomaattikastiketta, joka oli maustettu tryffelillä. Siitä siis pohjalle kastike ja päälle hiukan savukinkkua ja juustoraastetta… meni tuoksultaan todelliseksi gourmetpizzaksi, mikäs oli näitä syödessä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.