Melkein valkoinen suklaamutakakku

on

Mutakakkuja olemme yrittäneet tehdä aika-ajoin. Harvoin olemme onnistuneet…. Rakenne pitäisi olla mutainen ja suklainen. Jostain luin ajatusta siitä, että se voisi olla tottakai, valkosuklaasta. Kaapissa oli valkosuklaanappipussi ja pitihän tuota taas kokeilla. Kahta ohjetta näissä pyörii, toinen teoria on, ettei saa sekoittaa ollenkaan, toiset taas vaahdottavat sokerin ja kananmunat erikseen. Jotta tämä nyt ei ollut taas ihan kuin Strömsössa, valkosuklaata olikin liian vähän ja jatkoin sitä tummalla suklaalla. Joten ei siitä tullut valkoista. Jossain vaiheessa aion tehdä vielä yhden version, fondantteina, eli annoksina ja vain valkoisena versiona. Sen verran jäi vaivaamaan mutakakun syvin olemus ja rakenne. Tämä kakku avattiin vielä liian aikaisin, se levisi löysänä. Mutta jos ja kun kakun antaa jäähtyä kokonaisena ja vaikka pitää hetken jääkaapissa, sen saa hyvin leikattua. Sitten tarjoilutilanteessa 15 sec mikrossa tekee rakenteesta juoksevaa. Kaveriksi kakulle tein lisukkeen mascarponesta (1 dl), tomusokerista (1 rkl), hasselpähkinästä (1 rkl) ja noin 2cl cointreausta.

Kakkuohje:

200g voita

200g suklaata

2,5dl vehnäjauhoa tai gluteiinittomana perunajauhoa

4 kananamunaa

2 dl sokeria

Sulata voi, ja anna suklaan sulaa siihen. Vaahdota sokeri ja kananamunat ja lisää jahot ja sitten voi-suklaaseos. Kaada irtopohjavuokaan. Paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kakkua ei saa paistaa läpikypsäksi. Lisukkeina voi olla marjakompottia, jäätelöä, tuota edellämainittua mascarponelisuketta.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.