Rahkavoitaikina ja kanttarellipiiraat

Rahkavoi on taas vaivannut ruokamieltäni. Jo edesmennyt suvun mummo teki siihen joulutortut, hyviä olivat ja taikinaa voi käyttää myös suolaisiin ruokiin. Kaupan voi- tai lehtitaikinalevyt ovat tietysti helppoja ja käteviä, mutta kokeilla pitää. Syksyn metsäretkiltä tarttui taas mukaan kiva satsi kanttarelleja ja siitäpä inspiroituneena piti rahkavoita kokeilla.

Taikinan resepti on yksinkertainen. Sekoitetaan saman verran voita ja maitorahkaa, 250g. Voi paloina ja huoneenlämpöisenä. Sitten sekaan 4 dl vehnäjauhoja, jossa on 1 tl leivinjauhetta seassa. Kourat sekaan vaan ja puristelee massan taikinaksi. TAikinan olennainen osa on jaappilepääminen. Taikinamassa muovikelmuun ja pari tuntia lepoa kylmässä. Uhdessä nettiohjeessa oli uudelleen kaulinta, ja tein niin. Muutaman kerran kaulin taikinaa, ja käänsin päällekäin, loput voit muotoituivat sekaan tasaisemmin. Jauhoja käytin kohtuudella, mutta niitä tarvittiin, jotta pinnasta tuli tasainen ja sen sai kaulittua ohueksi. Muotilla otin ympyröitä ja  täytin. Haarukalla reunat kiinni, voitelin munalla ja osan koristelin sesamin siemenillä. Paisto 225 asteessa noin 15 minuuttia. Olipas hyviä, ja erilaisia. Näitä pitää kokeilla ja soveltaa uudelleen. Täytehän voi olla mitä vaan, yksi versio, jota olen miettinyt on kaalipiiras pellillä, rahkavoitiakinaan tehtynä.

Täytteenä oli nyt kanttarelliversio, jossa oli sipulia, sieniä, hiemnavoita ja creme fraichea. Toinen täyte oli jauhelihaa, sipulia, keitettyä puuroriisiä ja samaista creme fraichea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.