Crepes a´la grepefruits

on

Talvella on sitrushedelmmien paras sesonki, valikoimaa on paljon ja laatu kohdallaan. Muutamalla sitrushedelmällä on todella kapea seosnki, kuten veriappelsiinilla, niitä yritän vielä löytää. Verigreippiä olen jo syönytkin ja sattunut löytämään mehukkaita ja karvaanmakeita versioita. Eilen ostin bruno klementiinejä, ne ovat yleensä vakiohyviä. Kun näitä nyt on tullut osteltua, syntyi ajatus ohukaisista, hienommin sanottuna crepes. Virallisesti ohukaisen, räsikäleen, letun, plätyn ero lienee paksuudessa. Crepes on yleensä ohuen ohut, rapeareunainen ja on virallisempi versio ravintoloiden jälkiruokalistoille. Crepes Suzette on virallinen nimi sitrusjälkiruualle. Ohut ohukainen, ehkä täytteenä suklaakreemiä ja päällä tomusokeria ja sitrussiirappia. Kuten aina, ajattelen näitä kokeilujani toisinpäin. Entäpä jos ohukaiseni nesteenä olisikin verigreippimehu, ehkä täytteeseen samaa ideaa, ja päällä tummaa suklaata? no niin ja kokeilemaan, näistä ei kovin korkealta tipahda koskaan…

Puristelin kahden muhkean verigreipin nesteen ja osan hedelmälihasta irti kuoristaan. Siitä syntyi tarvittava 3dl nestettä. Vatkasin kolme kananmunaa rikki, osa nesteestä sekaan ja vehnäjauhoja 2,5 dl. (Seuraavalla kerralla kokeilen ohuempaa riisijauhoa tähän samaan kaavaan). Annoin turvota tunnin verran. Ohukaiseni olisivat voineet olla ohuempiakin, mutta voissa paistaen niihin sai oikeanlaista rapeaa reunaa, ja nämähän paistetaan vain toiselta puolelta, jotta jäävät mehukkaiksi sisältä. Kovin kuumaa crepsiä ei kannata yleensä täyttää, koska se rakkaudella väsätty täyte yleensä sulaa liemeksi kuumalla pinnalla, saati päälle siroteltava tomusokeri.

Tein täytteen vähän soveltaen alkuperäistä ajatusta. Sekoitin puoli purkkia (100g) mascarponea, suurimman osan verigreippien hedelmälihasta (sehän jää puristimeen), 1 ruokalusikallisen coitreau- likööriä, 1 dl tomusokeria ja 2 rkl hasselpähkinärouhetta. Päälle laitoin sulatettua tummaa suklaata (notkistettuna tilkalla kermaa) ja tomusokeria. Tuo tummasuklaa osio ei toiminut, materiaali oli ehkä vääränlaista. Tästä annoksesta tuli 7 keskikokoista crepsiä täytteineen ja toimi tosiaan paremmin ilman suklaata. Vaatinee vielä hiukan jatkotuotekehitystä joku toinen kerta. Mutta lähtökohtaisesti alkuperäinen idea,, hedelmämehu crepsien nesteenä toimi hyvin. Crepsissä oli kiva punertava väri ja pienet osiot hedelmälihaa elävoitti ulkonäköä. Mascarponetäyte olisi voinut olla hiukan voimakkaampi, likyyriä ehkä enemmän seuraavalla kerralla

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.